Première films en boek oud-leerlingen (filmpjes)

Première films en boek oud-leerlingen (filmpjes)

VierTaal College Schagen, voortgezet speciaal onderwijs cluster 2, presenteert met trots een drietal korte films van oud-leerlingen, over TOS (taalontwikkelingsstoornis), SH (slechthorendheid) en ASS (autisme spectrum stoornissen).

Wereld TOS dag

De première van de films viel samen met de Wereld TOS Dag op 16 oktober 2021, een dag waarop landelijk bekendheid wordt gegeven aan wat een TOS (taalontwikkelingsstoornis) is.

Wat is TOS? - Tabarek (TOS ambassadeur) vertelt

Tabarek – oud leerling van VierTaal College Schagen- vertelt wat TOS is. Wat dit voor haar betekent.  Wat ze lastig vindt, waar ze goed in is. En … wat haar ambities zijn in de toekomst.

Cheyenne (ambassadeur slechthorendheid) met een oproep over slechthorendheid!

Cheyenne die slechthorend is, heeft een filmpje gemaakt. Zij vertelt over haar ervaringen en over de acceptatie van haar handicap door haarzelf en door anderen. En roept de kijkers op om daarover na te denken!

Hoe ga je om met een onzichtbare beperking, bv autisme?

Dominique speelt in een promotiefilm van ‘iamnotjustalabel’ de organisatie die bekendheid wil geven aan mensen met een onzichtbare beperking zoals ASS of autisme.  Zij hebben het zogenaamde ‘sunflowerkeycord’ naar Nederland gehaald waarmee meer erkenning en herkenning ontstaat voor onzichtbare beperkingen.